PEČENI KROMPIR U LJUSCI SA KAJMAKOM
POTREBNO JE
Krompir 4 kom, kajmak 200 g, bosiljak svež, beli luk 10 g, biber u zrnu 5 g, žalfija sveža, so, tucana paprika ljuta 5 g
PRIPREMA
Skuvati krompir sa ljuskom da bude 80% kuvan, u avanu usitniti žalfiju, bosiljak, so, biber, krompir iseći po dužini, izdubiti, i pomešati sredinu krompira sa začinskim biljem i kajmakom, posoliti krompir, napuniti ga i zapeći u rerni dok se ne zapeče na 220 stepeni C. Na kraju posuti tucanom paprikom ljutom.
ĐUVEČ SA POVRĆEM
POTREBNO JE
Crni luk 200 g, šargarepa 200 g, paprika 200 g, paradajz 200 g, paradajz sok 500 ml, krompir 400 gr, pirinač 100 gr, voda, ulje 50 ml, biber, so, peršun, lovorov list
PRIPREMA
U tepsiji zagrejati malo masnoće ili ulja, zatim crni luk iseći na krupnije kocke, šargarepu na kolutove, paradajz na kocke, isto tako i papriku, začiniti Tuzlanskom solju. Kada se masnoća već zagrejala dodati crni luk i lovorov list, pržiti dok ne požuti, zatim dodati šargarepu i papriku, i lagano dinstati. Kada je povrće već smekšalo, dodati paradajz i paradajz sok. Dobro začiniti i naliti vodom, sipati šolju pirinča i seckani krompir na manje kocke, da bi se što pre skuvao. Sve to zajedno umešati lagano i staviti u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni C 30 minuta dok ne ispari višak tečnosti.POHOVANE PUNJENE TIKVICE
POTREBNO JE
Tikvice 1 kg, crni luk 200 g, pileća džigerica 500 g, paprika 100 g, ljuta papričica, jaja 4 kom, brašno 100 g, prezle 200 g, majonez 50 g, kiseli krastavac 20 g, limun sok, so
PRIPREMA
Tikvice iseći po dužini, i izvaditi sredinu, u tiganju na ulju upržiti crni luk, dodati pileću džigericu, začiniti Tuzlanskom solju i biberom, na samom kraju sipati malo mlevene paprike, i ljute papričice. Nadevom nafilovati tikvicu i preklopiti drugim delom, jaja umutiti i ispanirati tikvice, ispržiti ih u dubokom ulju. Servirati uz sos od majoneza, kiselih krastavčića i limunovog soka. (zena.blic.rs)
Nema komentara:
Objavi komentar