srijeda, 28. svibnja 2014.

Krompir sa lososom



POTREBNO JE
 
1 kg krompira, 200 g koktel-paradajza, 1 mala veza rukole, 1 avokado, 6 kašika limunovog soka, so, biber, kašičica srednje ljutog senfa, šećer, 6 kašika ulja, 400 g fileta lososa

PRIPREMA
 
Kuvajte krompir u ljusci oko 20 minuta, ocedite, prelijte hladnom vodom, oljuštite i sačekajte da se ohladi. Prepolovite paradajz i avokado, očistite salatu. Meso iz avokada isecite na komadiće i poprskajte 1 kašikom limunovog soka. Napravite preliv od 5 kašika limunovog soka, soli, bibera, senfa i šećera. Dodajte 4 kašike ulja. Isecite krompir na kolutove i prepecite. Sipajte ih u činiju sa paradajzom i avokadom. Preko toga sipajte preliv. Isecite losos na komade i uz okretanje pržite oko 3 minuta na 2 kašike ulja. Posolite i pobiberite. Salatu od krompira po potrebi dodatno začinite i umešajte komadiće ribe i rukolu. (zena.blic.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar