ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Kremasta torta sa tri vrste keksa



Lagana, kremasta i ukusna torta sadrži tri omiljena keksa uz koja su odrastale mnoge generacije – piškotu, jaffa i Plazme keks. Prekriveni bogatim vanila kremom, omiljeni keksi postaće još ukusniji, a završni sloj šlag krema od vanile – zaokružiće ovu priču u nezaboravan zalogaj. Torta koju morate imati u svom kuvaru – prijatno!

Sastojci :
4 pudinga od vanile
1l mleka
mleko za umakanje keksa
250g margarina
100g šećera u prahu
2 kutije jaffa keksa
2 kutije Plazma keksa
2 kutije piškota
2 šlag krema od vanile
50g čokolade u prahu

Priprema : U litar mleka skuvajte četiri pudinga, i kada se masa ohladi – dodajte joj margarin umućen sa šećerom u prahu. Plazmu umačite u mlako mleko i od nje na tacni formirajte koru. Premažite keks pripremljenim kremom, zatim preko njega poređajte jaffa keks koji ste takođe namočili na kratko u mleko. Preko jaffa sloja premažite ostatak krema, a zatim poređajte piškote koje treba samo brzo “provući” kroz mleko. Preko piškota stavite šlag kremu i tortu na kraju pospite slatkom čokoladom u prahu ili čokoladnim mrvicama. (ilovezrenjanin.com)

Nema komentara:

Objavi komentar