srijeda, 28. svibnja 2014.

Francuska, meksička i grčka salata

CACIKI GRČKA SALATA

POTREBNO JE

2 veća krastavca, 4 dl jogurta, 4 čena belog luka, mirođija, so, maslinovo ulje, beli biber

PRIPREMA

Krastavce oljuštiti i krupno narendati, posoliti i ostaviti malo da puste vodu. Iscedite pa u njih dodajte iseckani beli luk, mirođiju, ulje, jogurt i biber. Promešajte i služite.
MEKSIČKA SALATA

POTREBNO JE

konzerva crvenog pasulja, konzerva šećerca, veći paradajz, struk praziluka, 4 kašike soka od svežeg limuna, 2 kašike maslinovog ulja, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice čilija
u prahu, češanj belog luka, kašika sveže iseckanog peršuna

PRIPREMA

Praziluk iseckati sitno, a paradajz na kockice. U dublju činiju za salatu staviti kukuruz i pasulj (prethodno oprani), dodati praziluk i paradajz, kao i sve gore navedene začine. Sve dobro izmešati i staviti u frižider najmanje jedan sat da se dobro rashladi.
FRANCUSKA SALATA

POTREBNO JE

5 krompira, 3 šargarepe, 280 g graška, 7 jaja, 7 krastavaca, majonez
 
PRIPREMA

Krompir i šargarepu narežite na kockice i kuvajte. Grašak iz konzerve isperite i ocedite. Skuvana i ohlađena jaja izrežite na kockice, kao i krastavce. Kad se krompir i šargarepa ohlade, pomešajte ih sa graškom, jajima i krastavcima. Sve zajedno pomešajte sa majonezom i stavite u frižider. (zena.blic.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar