Autor recepta: coolinarika - jakica
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 8 žlica šećera
- 2 žlice vode
- 6 žlica ulja
- 6 žlica brašna
- 3 žlice kakao
- 1 prašak za pecivo
Krema
- 4 žumanjka
- 6 žlica šećera
- 2 žlice gustina
- 1 žlica brašna
- 5 dcl mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 1 vrećica želatine
- 2 dl tučenog slatkog vrhnja
Šaum
- 4 bjelanjka
- 25 dag šećera
- par žlica vode
Čokoladna glazura
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 3 dag maslaca
i još
- par žlica čokoladnog mlijeka
Priprema
- Umutiti pjenasto žumanjke i šećer, dodati vodu pa umutiti, onda ulje pa opet malo mutiti.Zatim dodati brašno koje smo izmješali sa kakaom i praškom za pecivo, pa na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka.Peći u limu 20x30 obloženom sa papirom za pečenje.
Pečen i ohlađen biskvit prerezati na dva djela, te ga natopiti sa par žlica čokoladnog mlijeka, možete dodati i ruma po želji. - Umutiti žumanjke sa gustinom i brašnom u 1 dcl mlijeka.Preostalo mlijeko skuhati sa šećerom, pa kad provre dodati smjesu od žumanjaka, kuhati par minuta stalno mješajući,na tihoj vatri dok se lijepo ne zgusne.U skuhano dodati vanilin šećer i želatinu pripremljenu prema uputama.
U ohlađenu kremu umješati tučeno vrhnje. - Za šaum staviti da se kuha 2/3 šećera od navedene količine i preliti sa malo vode.Kuhati bar 10 min.dok se ne ukuha.
U međuvremenu istući bjelanjke u snijeg, dodati preostalu 1/3 šećera, još mješati pa dodati kuhani šećer.
Ovako pripremljen šaum ispadne super i čvrst, a recept je od coolinarike. - Za čokoladnu glazuru ugrijati slatko vrhnje, dodati isječenu čokoladu da se rastopi, pa umješati maslac izrezan na listiće.
- Na prvi dio biskvita staviti žutu kremu, pa drugi dio biskvita, šaum od bjelanjaka i preliti glazurom.
Ostaviti da se dobro ohladi. (coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar