srijeda, 28. svibnja 2014.

Pile na burgunski način


POTREBNO JE
 
1 veće pile, 150 g ulja, 200 grama mesnate slanine, 200 grama srebrnjaka (luk), 200 g sitnih šampinjona, 2 čena belog luka, 2 dl crnog vina, 1 ravna kašičica suvog kvasca, vezica peršuna, so i biber
 
PRIPREMA

Pile rasecite na 8 delova, pobiberite i posolite, pa komade ispržite na Iskon ulju tako da porumene. Slaninu iseckati i ispržiti pa dodati u šerpu u kojoj se sprema piletina. Luk iseckati, šampinjone dobro operite i propržite na malo ulja. Sve dodajte piletini, poklopite, pa dinstajte na niskoj temperaturi 40 minuta. Kada je meso gotovo, izvadite ga i držite na toplom, a u saft u kome se peklo dodajte vino i kvasac i uz mešanje kuvajte dok se ne zgusne. (zena.blic.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar