Isprobajte recept za ovaj sočni i ukusni kolač koji na najbolji način kombinira rum i ananas
Sastojci
Za glazuru i ananas:½ šalice smeđeg šećera
1 ½ šalica tamnog ruma
¼ šalice neslanog maslaca
½ ananasa, očistiti i narezati na tanke kriške (oko 0.5 cm)
Za biskvit:
230 g maslaca
2 šalice šećera
4 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica tamnog ruma
2 ½ šalice brašna
½ žličice soli
½ šalice usitnjenih oraha
sladoled od vanilije
Priprema
1. Pećnicu zagrijati na 180˚C.
2. Za pripremu glazure i ananasa u manjoj posudi otopiti smeđi šećer sa šalicom tamnog ruma na srednjoj vatri. Kada zavrije, nastaviti zagrijavati uz povremeno miješanje dok tekućina ne reducira za otprilike 1/3. Zatim umiješati maslac i ananas, nježno miješajući kako bi se ananas glazirao sa svih strana. Maknuti sa vatre i ostaviti 3 minute da odstoji. Kriške ananasa posložiti u četvrtasti kalup za kolač tako da prekrije dno.
3. Za pripremu biskvita pomoću miksera izmiješati maslac i šećer do lagane i podatne kreme, oko 3 minute. Zatim dodati jedno po jedno jaje, miješajući na srednjoj brzini. Umiješati vaniliju i rum pa miksati 30 sekundi. Postepeno umiješati brašno i sol.
4. Tako pripremljeno gusto tijesto prebaciti u kalup preko ananasa te posuti orasima. Peći oko 70 minuta pa ohladiti 15 minuta.
5. Nakon hlađenja kolač preokrenuti tako da ananas bude na vrhu.
6. Zagrijati ranije pripremljenu glazuru sa preostalih ½ šalice ruma. Kolač rezati na kocke i servirati sa sladoledom od vanilije i toplom glazurom od ruma. (gastro.hr)
Nema komentara:
Objavi komentar