ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Gradovi u kojima ćete se najlakše izgubiti


Za vrijeme turističkih obilazaka ponekad jednostavno treba odbaciti kartu grada i prepustiti se vrevi, ulicama nalik na labirinte i čudnovatim nazivima ulica. Upravo će to omogućiti da upoznate pravi duh tog mjesta i iskusite nešto posve novo. Međutim, neki gradovi su kao stvoreni za izgubiti se te uspijevaju zavesti čak i najiskusnije putnike.

Ovih sedam gradova odlikuje posve zagonetan izgled i raspored ulica, kao stvoreno za izgubiti se, u njima će kompas izgubiti i najiskusniji putnici, piše news.com.au.

Boston
Raspored ulica u ovom gradu odišem pravim izvornim američkim duhom, što ga pak čini strašno šarmantnim i savršenim za lutanja. Većina zavojitih gradskih ulica nema određeni raspored i pravila, što djeluje poprilično zbunjujuće kako za pješake tako i za vozače.

Venecija
Kanali, mostovi, uske krivudave uličice, slijepe ulice… Venecija je broj jedan među gradovima u kojima možete zalutati u roku od nekoliko minuta. Odlutajte od turističkih područja, uživajte u ljepoti i pustite neka vas ulice nalik labirintima povedu i možda otkrijete zanimljivosti za koje niste ni znali da postoje.

Tokio
Ovaj grad može biti poprilično zbunjujući. Grad odiše brzim tempom, treperavim svjetlima i upečatljivim prizorima, a upravo vas to može navesti da skrenete s predviđenog puta. No to uopće nije loše, imat ćete priliku otkriti posve netipičnu stranu Tokija. Japanski način adresiranja je također jedinstven i teško se na njega naviknuti, pa se vrlo lako izgubiti čak i ako znate kamo idete.

Marrakesh
Ovaj grad je zbijeni labirint starih ulica, glasnih i prenapučenih tržnica i cijelim nizom relativno nepoznatih mjesta i ljudi, poput krotitelja zmija i orijentalnih pripovjedača. Marrakesh je zbir ulica i aleja nalik na labirinte, a lutanje njima je najbolji način da doživite ovaj grad i uživate u jedinstvenoj umjetnosti i arhitekturi.

Amsterdam
Amsterdam je vrlo lijep, a baš poput Venecije s kanalima uklopljenima u strukturu grada, može biti poprilično zbunjujući. No to uopće ne mora biti loše. Šetajući ili pak vozeći se biciklom duž kanala bez određene destinacije na umu je savršen način za otkrivanje skrivenih kutaka ovoga grada.

Washington D.C.
Premda izgled ovog grada podsjeća na mrežu, začudo, u njemu se itekako teško snaći. Ulice mogu biti označene brojevima, slovima ili imenima država, a sijeku se na najbizarnije načine. Kružni tokovi poprilično otežavaju kretanje vozača i biciklista, a pješaci mogu biti zbunjeni nazivima ulica.

Saigon
Nazvan još i Ho Chi Minh, prava je zagonetka od grada. Ovaj grad je brz, jedinstven i prepun skrivenih čuda. Grad je poznat po svojim brojnim uličicama, a upravo to može navesti turiste da lutaju okolo.

Nema komentara:

Objavi komentar