ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Ledena torta od malina



Torta koju ćete obožavati, pravo ledeno zadovoljstvo sa malinama. Jedinstven ukus crvenog bobičastog voća ne može da zameni nijednu veštačku aromu koje se često dodaju poslasticama. Jednostavna je za pripremu i još jednostavnija za “pojesti”. Naročiti efekat postići ćete ukoliko parče ovog ledenog zadovoljstva gostima poslužite uz sok od maline. Prijatno!

Sastojci :
200g Plazma keksa
600ml slatke pavlake
400ml jogurta
500g malina
3 kašike šećera u prahu
2 kesice Fix želatina
100g bele čokolade

Priprema : Plazmu izlomite na sitne parčiće, a belu čokoladu i 100ml slatke pavlake otopite i sjedinite na pari. Umešajte komadiće izlomljenog keksa i napravite podlogu u okruglom kalupu kojem se skidaju stranice, a koji ste prethodno obložili providnom folijom. Ostavite koru u frižideru dok pripremate kremasti deo torte. Maline izmiksajte u blenderu, dobro ih ocedite od soka. Ostatak slatke pavlake i jogurt dobro umutite mikserom, dodajte Fix želatin i nastavite da mutite još par minuta. Podelite krem na pola i u jednu polovinu ubacite ispasirane maline. Na koru prvo izlijte deo sa malinama i ostavite oko pola sata da se stegne u frižideru ili hladnjaku, a zatim nanesite i beli deo krema. Gornji sloj poprskajte sokom od pasiranja ili ga ukrasite celim malinama. Torta treba da ostane par sati u hladnjaku. (ilovezrenjanin.com)

Nema komentara:

Objavi komentar