ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Kremasti čokoladni kolač



Meka biskvitna osnova oduševiće vas punoćom ukusa, a kremasta mlečno-čokoladna glazura pobrinuće se za završni filing na vašim nepcima. Bez puno priče – krenite u čokoladnu avanturu.

Sastojci :
4 jaja
4 kašičice brašna
1 prašak za pecivo
100g + 1 kašičica šećera
200g margarina
300g čokolade za kuvanje
500ml slatke pavlake

Priprema: Umutite mikserom žumanca sa 100g šećera i dodajte margarin koji ste prethodno umutili sa 100g istopljene čokolade za kuvanje. Kada sjedinite te sastojke, dodajte brašno i prašak za pecivo, a na kraju varjačom umešajte ulupano belance. “Đuveč” pleh podmažite, sipajte masu i pecite kolač oko 20-25 minuta na 180°C. Za to vreme kašičicu šećera, slatku pavlaku i 200g izlomljene čokolade zagrevajte dok se sve ne istopi. Ovu kremu izlijte preko pečenog i ohlađenog kolača, a zatim ga ostavite nekoliko sati u frižideru kako bi se gornji fil stegnuo.  (ilovezrenjanin.com)

Nema komentara:

Objavi komentar