srijeda, 28. svibnja 2014.

Piletina sa špinatom (spanaćem), paprikom, lukom

SOČNO BELO MESO

POTREBNO JE

1-4 komada pilećih grudi bez kože i kostiju, Vegeta marinada sa belim lukom, so i sveže mleveni crni biber, 2/3 kašike brašna, maslinovo ulje, ½ kašike putera

PRIPREMA

Tučkom izlupajte meso. Stavite ga u Vegeta marinadu sa belim lukom. Nakon 30 minuta ga posolite i pobiberite. Pomešajte oko pola kašičice soli sa brašnom i dodajte vrlo malo bibera. Uvaljajte meso u brašno. Zagrejte tiganj, dodajte maslinovo ulje i puter. Pojačajte temperaturu. Dodajte meso. Pržite oko minut, pa okrenite meso na drugu stranu. Smanjite temperaturu. Poklopite tiganj. Podesite tajmer na 10 minuta. Ne podižite poklopac. Isključite vatru i ostavite poklopljeno još 10 minuta.
LJUTA PILETINA

POTREBNO JE

Oko 600 gr mesa (batak, karabatak, belo meso), malo karija, malo čilija, kašičica đumbira, malo bibera, Vegeta marinada pikantna, sok od jednog limuna.

PRIPREMA

Sa mesa skinuti kožicu i potopiti u Vegeta marinadu pikantna. Za to vreme izmešati sve začine sa sokom od limuna. Meso dobro uvaljati u mešavinu začina. Staviti meso u nauljenu vatrostalnu posudu i peći 20 minuta u rerni dok meso ne dobije lepu boju.
ROLOVANA PILETINA SA SPANAĆEM

POTREBNO JE

200 g pilećeg belog mesa, Vegeta marina univerzalna, 40 g spanaća, 60 g pančete, 50 g mocarele,
100 g krompira, 50 g luka, 25 g putera

PRIPREMA

Piletinu istanjiti i začiniti i potopiti u Vegeta univerzalnu marinadu 30 minuta pre pripreme jela. Zatim je filovati spanaćem i mocarelom, pa zajedno sa slaninom urolati i opeći na jako zagrejanom grilu, a zatim ispeći u rerni. Krompir oprati, iseći na kolutove i obariti sa ljuskom, pa ga zatim staviti na izdinstan luk. Na kraju dodati slatku pavlaku. (zena.blic.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar