ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Pravila prelaska iz jedne boje u drugu boju kose




IZ SMEĐE U PLAVU

Da, ali samo kod frizera
Prije nego odlučite da iz prirodne smeđe boje pređete u plavu, prvo uradite pramenove. Tako ćete vidjeti kako vam kosa prima svijetle nijanse i nećete se upropastiti. Crveni pigment karakterističan je za naše žene, a on se jako teško neutrališe. Ne pokušavajte da se farbate same jer ne možete da nabavite preparate koji će ubiti crveni odsjaj. Drugo, najjači hidrogen od 12 odsto može da posvijetli kosu za samo četiri nijanse, tako da ćete, koju god plavu nijansu odabrali, uspjeti da postignete samo tamniju lješnjak. Svijetlo plavo može da izvuče samo frizer i to blanšem.





 

IZ PLAVE U CRNU

Da, ali samo s prelivima

Umjesto da odmah pređete u crnu, izaberite prvo nešto nježniju tamno smeđu nijansu. Za ovakvo farbanje koristi se troprocentni hidrogen i blagi preliv, a nikako farba. Naime, kombinacija farbe i hidrogena jačeg od tri odsto za rezultat ima sivozelenu nijansu kose. Plava kosa se nipošto ne sme bojiti hladnim tonovima.


IZ CRVENE U PLAVU

Ne, sve dok vam ne izraste vaša kosa
Crvena kosa je specifična i iz nje je nemoguće odmah preći u plavu nijansu. Naime, još uvek ne postoje preparati koji mogu potpuno da neutrališu crveni pigment. Realno, moći ćete da se ofarbate u lijepu plavu boju tek kad potpuno ošišate kosu farbanu u crveno. Da ne biste imali izrastak dok čekate, farbajte se u lješnjak plavo ili u boju meda. Prije toga frizer će djelimično neutralisati sloj narandžaste boje blanš pranjem, koje, srećom, ne oštećuje kosu.


IZ CRVENE U CRNU


Da, ali neće biti savršeno
Pre nego što odlučite da crvenu boju zamijenite crnom, budite svjesni da će se crveni odsjaj svakako probijati kroz tamnu kosu. Bilo da želite da se ofarbate u crno ili tamnosmeđe, u oba slučaja dovoljan je hidrogen od šest posto. Međutim, nemojte da očekujete čuda. I najbolji frizer ne može da spreči probijanje crvenog odsjaja kroz novu boju kose.


IZ CRNE U PLAVU

Da, ali za šest meseci
Ako ste se jednom ofarbali u crno, a želite da se prefarbate u plavo, naoružajte se strpljenjem. Trebaće vam najmanje šest mjeseci da postignete željenu boju, a idealnu nijansu dobićete tek kad vam farbana crna kosa izraste i kad je ošišate. To će se desiti za, recimo, godinu dana. Ipak, za prvi korak prelaska iz crne u plavu boju treba provesti u salonu bar četiri-pet sati. Kosa mora da se depigmentiše, a cijeli proces je agresivan, pa, da bi kosa ostala zdrava, neophodna su profesionalna pakovanja.

Nema komentara:

Objavi komentar