ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Sladoled torta sa čokoladom i lešnicima




Slasna ledena torta prošarana lešnicima, bademima, orasima i čokoladom podsetiće vas na kupovne sladolede poput Straussa, Vienette. Posle prvog parčeta shvatićete zašto vas ova torta mami na još.. Prijatno!



Sastojci :     
0,5 l umućenog šlaga
0,5 l kisele pavlake
150 g šećera
150 g čokolade
10 keksa Plazma
po 50g lešnika, badema i oraha

Priprema : Šlag umutite prema uputstvu sa kesice. Dodajte kiselu pavlaku i šećer pa dugo mutite mikserom dok se šećer ne istopi. Keks izdrobite na komadiće, a lešnike, bademe i orahe iseckajte na sitno. Čokoladu istopite na pari. Kalup kojem se skidaju stranice obložite celofanom, sipajte 1/3 belog krema, preko polovinu izdrobljenog keksa, seckanih lešnika, oraha i badema, a zatim prelijte istopljenom čokoladom. Preko stavite drugu trećinu bele kreme, zatim ponovite postupak sa čokoladom i lešnicima, a onda tortu završite poslednjom trećinom fila. Ledenu tortu možete ukrasiti rendanom čokoladom i mlevenim lešnicima. Stavite je u hladnjak da prenoći, a sutradan skinite stranice sa kalupa i sačekajte desetak minuta da može lakše da se seče u parčad. (ilovezrenjanin.com)

Nema komentara:

Objavi komentar