srijeda, 28. svibnja 2014.

Nugat prutići

http://www.gastro.hr/Images/im.ashx?Id=22596

Nugat prutići , Recepti za kolače

Sastojci

Za miješano tijesto:
225 g maslaca ili margarina
100 g prosijanog šećera u prahu
1 vanilin šećer Dolcela
2 puta na vrh noža mljevenog cimeta
3 žumanca (srednje veličine)
200 g pšeničnog brašna
40 g kakaa u prahu
1 ravna žličica praška za pecivo Dolcela
125 g mljevenih, prženih lješnjaka

Za nadjev:
100 g nugat lješnjaka

Za preljev:
150 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja

Priprema

Za tijesto:
  1. Maslac ili margarin pjenasto izmiješajte mikserom (nastavcima za tučenje) na najvećoj brzini. Postupno dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i cimet. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  2. Umiješajte jedan po jedan žumanjak (svaki žumanjak miješajte oko 1/2 minute). Brašno pomiješajte s kakaom i praškom za pecivo, prosijte, zatim dio po dio dodajte smjesi na srednjoj brzini. Na kraju dodajte mljevene lješnjake.
  3. Tijesto stavljajte u malim količinama u štrcaljku (s velikim zvjezdastim nastavkom). Na lim istisnite prutiće duljine oko 4 cm (lim prethodno namastite i obložite papirom za pečenje). Limove stavite jedan za drugim u pećnicu (u ventilacijskoj pećnici pecite više limova zajedno).
  4. Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Nadjev
  1. Lješnjak nugat otopite prema uputama na vrećici odnosno omotu. Polovicu keksa premažite na donjoj strani nugatom. Poklopite preostalim keksima, također donjom stranom i dobro stisnite
Preljev
  1. Čokoladu nasjeckajte i otopite s uljem u lončiću u vodenoj kupelji na slaboj vatri u glatku smjesu. Vrhove keksa umočite u čokoladu i ostavite da se ohladi. (gastro.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar